Eminevim’in Sahibi Kim?

01 Haziran 2019
Eminevim şirketi özel bir teşebbüstür ve 30 yıldır işleyiş göstermektedir. Sahibi ise Merhum Abdurrahman Emin ÜSTÜN’dür.



Emin Üstün Kimdir? 
 
Merhum Abdurrahman Emin ÜSTÜN (Girişimci, Yatırımcı İşadamı) 08.07.1951 tarihinde Bolu ilinin Gerede ilçesi Demirciler mahallesinde doğdu. Lise öğrenimine 1966’da başladı. Kastamonu Erkek Sanat Enstitüsü’nde (Endüstri Meslek Lisesi) torna tesviye bölümünde okudu ve 1969 yılında bitirdi. 1969-1974 yılları arasında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Galatasaray Mühendislik Yüksek Okulu (Yıldız Teknik Üniversitesi) Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1973 yılında lif ve pres imalatı yapan LİFSAN Hidrolik Sanayi Şirketini kurdu. 1987 yılında ise inşaat ve arsa işleri alanında faaliyet gösteren GENTAŞ’ı kurdu ve bu faaliyetleri ise günümüzde de devam etmektedir.
 
1991 yılında ise halen şu an faaliyetlerine aktif olarak devam eden ve elbirliği sistemine dayalı faizsiz bir sitem ile müşterileri otomobil sahibi yapan Eminotomotiv’i kurdu. Emin Üstün 2005 yılında otomobildeki Elbirliği Sistemini konuta uyarlayarak, vatandaşımıza faizsiz ev almasını sağlayan bir organizasyon olan Eminevim’i kurdu. 40 şubeyle başlayan sistem şu an ülke genelinde 60’tan fazla ilde toplam 128 şubeye ulaşmıştır. Kurduğu sistemle Türkiye’de 190 binin üzerinde kişi ev ve otomobil sahibi oldu. Emin Üstün halen Eminevim - Eminotomotiv, Eminotomotiv 2. El, Emin Gayrimenkul Geliştirme, Emin Tarım ve Hayvancılık, Emin Enerji, Emin Sigorta şirketlerini bünyesinde barındıran Emin Üstün Holding'in Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir. Merhum Emin Üstün, hayat felsefesini açısını şu sözlerle özetliyordu; "Hayatım boyunca üstesinden gelinemeyecek gibi görünen sorunlara çözüm aradım. Sorunların çözümünde birliğin ve beraberliğin gücüne hep inandım. Bu güç ile zor işlerin üstesinden gelinebileceğini gördüm. Dünyada ve ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlikler her zaman yüreğimin burkulmasına sebep oldu. Ne yaparsam insanımıza fayda sağlayabileceğimi düşündüm. Her zaman sadece ülkemiz insanı için değil, tüm insanlık için nasıl faydalı olabilirim düşüncesi ile hareket ettim. İnsanlık için nasıl faydalı olabilirim düşüncesi grubumuzun ilkelerinde de yer aldı. Bu amaçla hem ticari projeler hem de sosyal sorumluluk projeleri geliştirdik. Elbirliği'ni kullanarak kötüyü iyiye, iyiyi daha iyiye çevirmeye çalıştık."
 
Abdurrahman Emin Üstün 27 Aralık 2019 tarihinde bir iş seyahati sırasında geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etmiştir. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde yoğun bir katılım ile kılınan cenaze namazı sonrasında Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmiştir.vim, Eminotomotiv, Eminotomotiv 2. El, Emin Gayrimenkul Geliştirme, Emin Tarım ve Hayvancılık, Emin Enerji ve Emin Sigorta şirketlerini bünyesinde barındıran Emin Üstün Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmektedir.

CEVAPLAYAN:
Emin Üstün Holding
Emin Üstün HoldingKurumsal İletişim
BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN: PaylaşPaylaşPaylaş