Sosyal sorumluluk projeleriniz nelerdir?

14 Ağustos 2018
HAGEV VAKFI NE GİBİ FAALİYETLER GÖSTERİR?

Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı, sosyal sorumluluk projelerimizin en aktif ve çok geniş faaliyet alanına sahip kuruluşumuzdur. Din eğitimi alanında ilmi ve akademik çalışmalar yapan hocalara, öğretmenlere destek ve katkıda bulunmakta aynı zamanda Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Ülkemizde veya Dünya'nın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, aç ve açıkta kalmış, savaş, tabii, afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, evsiz, yurtsuz tüm insanlara insani ve maddi yardım ulaştırmak amacıyla kurulduğu 1995 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Özet olarak:
1 -  Vakfımız kuruluşundan itibaren şimdiye kadar 1500 öğrenciye aylık 150-200 TL arası burs vermiş olup bu sene de (2018 YILI İÇİN) 146 Üniversite öğrencisine burs vermektedir.

2 - Sultanbeyli Hagev Kuran Kursumuzda, çoğunluğu Suriyeli savaş mağduru yetim 4-6 yaş arası 60 çocuğa 3 yıldır dini, ahlaki ve sosyal eğitim hizmeti verilmektedir.

3 -  Yine Sultanbeyli deki Aşevimizde yerel halka ve çoğunluğu yine Suriyeli olan toplam 600 kişiye 10 senedir, Pazar hariç günlük ortalama 1.250 adet ekmek dağıtılmakta ve kuru gıda, bakliyatlar, giysi, ayakkabı, battaniye, soba, çekyat, yatak, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi zaruri ihtiyaçları buradan karşılanmaktadır.

4 -  Kuran kursları, vakıf, dernek ve bazı kurum ve şahıslara vakfın gayesi istikametinde sosyal ve nakdi yardımlar yapılmaktadır. (Aylık ortalama 100.000 TL nakdi yardım yapılmaktadır.)

5 -  2015 yılının başından itibaren Kilis’te yaşayan 18 Suriyeli yetim, yaşlı, yatalak vs. gibi ailenin aylık 5000-6000 TL arası değişen ev kiraları halen vakfımızca ödenmektedir.


HENÜZ YAPIM AŞAMASINDA OLAN YAKINDA BİTECEK PROJELERİMİZ

6 - Yeniçağa Kız Kuran Kursu Bolu'nun Yeniçağa ilçesindeki 100 kişi kapasiteli Kız Kuran Kursu, Yüce Kitabımızı öğrenme ve bunu yaşamına geçirme arzusu taşıyan genç kızların eğitimine katkı sunmak amacı ile kurulmuştur. Kurs inşaatının %90'ı bitmiş olup, önümüzdeki eğitim döneminde hizmete açılması hedeflenmektedir. 100 yataklı medresede; Arapça, Kuran-ı Kerim Ezberi(Hafızlık), Fıkıh, 4-6 yaş kreş eğitimi verilebilecek. Bilgi Odası, Kütüphane, Spor Salonu, Dinlenme Odası ve Kantin gibi pek çok yaşamsal alanlarında yer aldığı kurs bayanlara hizmet edecektir.

7 - Habibullah Üstün Kız İmam Hatip Lisesi Vakfımızın, eğitime destek faaliyetlerinden bir diğeri; Bolu’nun Gerede ilçesinde yapılmakta olan Kız İmam Hatip Lisesi'dir. Lisenin inşaatı hızla ilerlemekte olup, 5 dönüm arazi üzerine 4 katlı olarak yapılmaktadır. Bina, toplam 4200 m² inşaat alanına sahip olup; 15 dersliği, kapalı spor salonu, çok amaçlı salonu, mescit ve atölyeleriyle gençlerin yoluna ışık tutma gayesiyle hizmete sunulması hedeflenmektedir.

8 - TAYLAND PATTANİ HABİBULLAH ÜSTÜN ERKEK YETİMHANESİ PROJESİ Türkiye'den on bin kilometre uzakta; saf, temiz bir İslami hayatı yaşama gayreti taşıyan kardeşlerimizin huzuru için ses olmayı istedik. Sağlıklı barınma ihtiyaçlarından mahrum kalan çocuklar için; vakfımız vesilesi ile bir yetimhane inşasına başlamak nasip oldu. Habibullah Üstün Yetimhanesi, bu mazlum coğrafyanın tüm insanına ulaşmaya güç yetiremese de vakfımız vesilesiyle kurulan bu yetimhanenin, diğer vakıfların bu coğrafyalara, bu ve bunun gibi alanlar da ulaşması, destek sağlaması adına vesile olmasını arzu ettik.

Tayland'ın Patani bölgesinde, yetimlerin barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla inşasına başlanmış olan Habibullah Üstün Yetimhanesinin; 2018 Mart ayında, HAGEV Kurucuları A. Emin ÜSTÜN, K. Abdurrahman ÜSTÜN ve M. Kemal ÜSTÜN‘ ün destek ve katkılarıyla temeli atılmış, inşaat devam etmektedir.
CEVAPLAYAN:
Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı
Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı
BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN: PaylaşPaylaşPaylaş